Kumman valitset, Nintendon vai Playstationin?

1 Comment

PlayStation ja Nintendo ovat pelaajien keskuudessa suosituimpia konsolimerkkejä. Nyt onkin siis aika vertailla kummankin merkin uusinta laitetta. Nintendo Switch -pelikonsolin voit ottaa mukaan minne vain. Akku kestää ladattuna noin kolme tuntia, joten se tekee tylsistä matkoista kiinnostavampia. Pystyt yhdistämään pelikonsolin myös televisioon. Voit linkittää kahdeksan pelikonsolia ja pelata moninpelejä joko yhtenä joukkueena tai toisia vastaan. Voit myös tilata online-tilauspalvelun, jolla voit pelata ystäviesi ja muiden pelaajien kanssa verkossa.

Uusin markkinoille tullut PS4-laite taas on PS4 Pro, joka on kaikkien aikojen tehokkain PlayStation-konsoli. PS4 on paljon muutakin kuin vain pelkkä pelikonsoli. Saat mukaansatempaavat pelit, sykettä nostattavat elokuvat sekä erittäin tarkan kuvan. PS4 Pron huipputekniikka antaa kaikkien aikojen nopeimpia, tarkimpia ja responsiivisimpia pelielämyksiä. Langattomat ohjaimet antavat sinulle ja ystävällesi rennon pelielämyksen ilman turhia johtoja. Pelien online tilassa voit pelata muiden pelaajien kanssa ja myös päästä ystäviesi kanssa samaan serveriin.

Malli ja ominaisuudet

PlayStation 4 on malliltaan ja kooltaan kookkaampi, eli se vie enemmän tilaa hyllyltä kuin Nintendo Switch. Nintendo Switch taas on kannettava pelikonsoli ja televisioon yhdistettynä se ei vie melkein lainkaan tilaa. PS4-pelikonsolia saa kahdessa eri värissä. Värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen. Nintendo Switch taas on saatavana monessa eri värissä. Jotkut tyytyvät perinteisiin mustaan tai valkoiseen, kun taas toiset haluavat räväyttää ja hankkivat itselleen Nintendo Switchin neonväreissä. Valinta on sinun.

PlayStation tunnetaan siitä, että konsoleissa on yleensä paljon eri toimintoja ja ominaisuudet ovat viimeisen päälle kunnossa. Niin on myös PlayStation 4 -pelikonsolissa. Sillä pystyy pelaamaan pelejä, jotka ovat parasta mahdollista laatua, eikä kuva pätki HD-laadullakaan. Sen lisäksi PS4-konsolilla voi katsoa elokuvia ja vaikka laulaa karaokea. Nintendostakin toki löytyy ominaisuuksia, mutta se on panostanut enemmän pienempään kokoon ja liikuteltavuuteen. Näin konsoli on siis tarkoitettu erilaiseen käyttöön kuin PlayStation 4 -konsoli.

Tekniset tiedot

PS4 ja Nintendo Switch eroavat hyvin paljon toisistaan, kun verrataan laitteiden teknisiä tietoja. Nintendon prosessorina on GPU/CPU: “Nvidia customized Tegra”. PS taas käyttää prosessorinaan kahta eri tyyppiä. Nämä ovat CPU: 8-core x86-64 AMD “Jaguar” ja GPU: 1.84 TFLOPS AMD Radeon. Näistä ei vielä synny suuria eroja, mutta eroja alkaa sen sijaan syntyä, kun mennään tarkastelemaan muistia ja muistin kokoa. Nintendossa muistin koko on 4 GB, kun PlayStationissa se on tuplasti suurempi.

Nintendo pystyy säilyttämään 32 GB:n verran tietoja. PlayStation ottaa tässä huomattavasti etumatkaa. Siitä löytyy 500 GB:n kokoinen siirrettävä kovalevy. Jos kovalevy tulee täyteen, voi sen vaihtaa uuteen. Nintendosta löytyy neljä liitäntää. Ne ovat 1 USB-C, USB 3.0 ja USB 2.0 X 2. Sen sijaan PlayStationista löytyy ainoastaan kaksi liitäntää, jotka ovat 2 X Super-Speed USB 3.1. Toki PlayStationin eduksi voidaan lukea se, että liitännät ovat nopeutta Super-Speed, joka voi tehdä vaikutuksen joihinkin pelaajiin.

Kummassa on parempi ohjain?

Pelaajat ovat hyvin tarkkoja peleissä käytetyistä ohjaimista. Ohjaimen tulee olla tarkka, mutta toisaalta se ei saa olla liian herkkä. Kaikilla on varmasti oma suosikkinsa, koska ohjaimista löytyy paljon eroja eri konsoleiden välillä. Nintendo Switch -konsolille on kaksi eri ohjainvaihtoehtoa. Nämä vaihtoehdot ovat Joy-Con tai Pro Controller. Näistä Joy-Con on ollut yleisimmin pelaajien mieleen. Joy-Conista löytyy tarkka liikeohjain ja sisäänrakennettu värinätoiminto. Ohjainta voi käyttää joko pysty- tai vaakatasossa oman valinnan mukaan.

PlayStation 4 -konsoli taas käyttää ohjaimina joko DualShock 4 -ohjainta tai PlayStation Move -ohjainta. Ohjaimen valintaa määrittää pitkälle se, millaisia pelejä PlayStation 4 -konsolilla halutaan pelata. Näistä suositumpi on DualShock 4 -ohjain. Sen saa kokonaan langattomana, mikä saa hyvää palautetta monelta pelaajalta. Ohjaimesta löytyy tarkat analogiset sauvat, liiketunnistin, kosketusohjaus sekä myös SHARE-näppäin, joka on varsin innovatiivinen keksintö. DualShock -ohjainta on uudistettu myös siten, että nyt siinä on entistäkin värikkäämpi valopalkki.

Muotoilu

Kuten varmasti on sanomattakin selvää, Nintendo Switch on PlayStation 4 -pelikonsolia kevyempi. Koska Nintendo Switch on kehitetty mukana kuljetettavaksi, on sillä painoa ainoastaan noin 300 grammaa. PlayStation 4 taas on suunniteltu pysymään paikallaan, joten sillä on huomattavasti enemmän painoa. PS4 painaa reilut kaksi kiloa. Muotoilusta voi siis jo huomata, kuinka erilaisiin tarkoituksiin nämä konsolit on suunniteltu. Pelaajan kannattaakin valita sellainen konsoli, joka sopii paremmin omiin tarpeisiin ja omaan käyttöön.

Käyttäjien suosikki

PlayStation on ollut monien pelaajien suosikki aina ensimmäisestä konsolista lähtien. Suosiolle ei ole juurikaan ollut näkyvissä loppua. Kun Nintendo julkaisi Nintendo Switch -konsolin, alkoi kuitenkin tapahtua. Tästä konsolista tuli nimittäin nopeasti kaikkien aikojen myydyin konsoli. Se siis pystyi ohittamaan PlayStationin aikaisemmin tekemät ennätykset helposti. Vaikka molemmat siis ovat erittäin hyviä pelikonsoleita, on Nintendo Switch kirinyt etumatkaa ja vielä tälläkin hetkellä se on enemmän käyttäjien mieleen kuin PlayStation 4 -konsoli.

Categories: Pelaamista Videopelit

One Reply to “Kumman valitset, Nintendon vai Playstationin?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *