League of Legends

No Comments

League of Legends on Microsoft Windowsille vuonna 2009 julkaistu tietokonepeli, jonka kehittäjänä toimi Riot Games. Peli on ilmainen, ja se on ladattavissa internetistä. League of Legends sai lämpimän vastaanoton heti julkaisuvuotenaan, ja vuosien varrella sen suosio on vain kasvanut; sitä pelaa päivittäin monet kymmenet miljoonat pelaajat ympäri maailmaa. Pelin inspiraationa toimi suositun pelisarja Warcraftin kolmannen pelin Defence of the Ancients -niminen moninpelikartta. League of Legendsia käytetään myös kilpapelaamisessa ympäri maailman.

Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta löytyy tälle suursuosion saavuttaneelle pelille oma kilpasarja nimeltään League of Legends Championship Series, eli LCP. Sarjaan osallistuu yhteensä kymmenen ammattilaisjoukkuetta. Alueellisten kilpailujen jälkeen pelataan syksyisin sarjan maailmanmestaruudesta, jonka voittajajoukkueelle luovutetaan jopa useiden miljoonien dollarien palkintopotti. Myös muun muassa Koreassa, Kiinassa, Taiwanissa ja Kaakkois-Aasiassa järjestetään League of Legendsista kilpasarjoja. Kilpailut ovat tavallisesti suuria tapahtumia, joissa kilpailijat istuvat suurella lavalla tietokoneidensa äärellä tuhatpäisen yleisön seuratessa heidän kamppailuaan.

Kuinka päästä alkuun?

League of Legendsin voi ladata omalle tietokoneelle pelin virallisilta sivuilta maksutta. Sivustolta löytyy selkeät ohjeet aloittelijoille, joiden avulla pääsee pelissä alkuun. Aluksi sivustolla suositellaan uusia pelaajia katsomaan noin viiden minuutin esittelyvideo pelistä. Tämän jälkeen pelaajalle selostetaan tarkasti pelin toiminnot myös kirjallisesti. Sivustolta löytyy myös paljon hyödyllisiä pelivinkkejä. Peliin tutustuminen on helppoa, ja sen perussäännöt tulevat jo yhdellä katselukerralla selväksi. Pelaajan tehtävä ennen pelaamisen aloittamista on valita itselleen hahmo, jolla pelaa.

League of Legendsistä löytyy yli 130 eri hahmoa erilaisine ominaisuuksineen, ja ne kaikki on suunniteltu sopimaan tietynlaiseen pelityyliin. Kun hahmo on valittu, voi pelaaminen alkaa. League of Legendsissa pelataan viiden hengen joukkueina toista samankokoista joukkuetta vastaan. Pelin päätavoitteena on tuhota vastustajajoukkueen Nexus-sydän, joka sijaitsee heidän tukikohdassaan. Pelissä on mahdollisuus kehittyä koko ajan, ja mitä enemmän pelaaja kehittyy, sitä enemmän hän ansaitsee esimerkiksi kultaa, jolla voi pelissä ostaa lisävarusteita.

League of Legendsin championit, eli hahmot

League of Legendsin hahmoja on yli sata erilaista. Niillä kaikilla on ainutlaatuisia kykyjä, ja ne on jaoteltu eri rooleihin. Rooli määräytyy hahmon pelityylin mukaan. Eri rooleja hahmoille ovat Assassin eli salamurhaaja, Fighter eli soturi, Mage eli velho, Marksman eli tarkka-ampuja, Support eli tukisoturi ja Tank eli tankki. Salamurhaajat etsivät alati tilaisuuksia eliminoida vastustaja silmänräpäyksessä, ja niiden ominaisuuksiin kuuluukin näppärä liikkuvuus. Salamurhaajan lempikohteita ovat velhot ja tarkka-ampujat, ja ne viihtyvät parhaiten pelin keskitiellä ja viidakossa.

Soturit kestävät loukkaantumisia hyvin ja puolustavat kujia. Ne viihtyvät parhaiten pelin ylätiellä ja viidakossa, ja ne tappavat mielellään sekä velhoja että tankkeja. League of Legendsin velhojen perushyökkäykset saattavat olla heikkoja, mutta nämä hahmot keskittyvätkin enimmäkseen omiin vahvoihin kykyihinsä. Velhoja näkee pelissä useimmiten keski- tai ylätiellä. Tarkka-ampujat nauttivat, kun saavat tehdä vahinkoa pitkän matkan päästä. Ne ovat kuitenkin hyvin haavoittuvaisia, joten niiden sijainti pelissä on tärkeää. Tukisoturit tukevat muita taistelijoita ja tankit sopivat parhaiten taisteluiden eturintamaan.

Pelissä eteneminen

League of Legendsin pelialue muistuttaa suurta karttaa, ja sen kahdesta vastakkaisesta kulmasta löytyy kunkin joukkueen tukikohta, missä myös tuhottava Nexus sijaitsee. Pelialueella on kolme tietä: Bot eli alatie, Mid eli keskitie sekä Top eli ylätie. Näiden teiden välissä on viidakko, josta löytyy kammottavia hirviöitä. Näitä hirviöitä tappamalla pelaajat voivat kerätä pisteitä, joiden avulla pelissä pääsee ylemmälle tasolle. Joukkueen päätehtävä on edetä pelissä toisen joukkueen tukikohtaan saakka ja tuhota Nexus.

Matkan varrella on luvassa paljon taisteluita ja räiskettä, kun viisihenkiset joukkueet ja heitä avustavat tekoäly-minionit astelevat kohti päämääräänsä. Tekoäly-minionit ovat pieniä apulaisia, jotka kulkevat joukon eturintamassa ja tappavat vihollisia joukkueen puolesta. Seuraavalle tasolle pelissä päästäkseen pelaajan tulee joko tappaa vastustajia tai ostaa esineitä tukikohdasta. Esineiden ostoon tarvitaan kultaa, jota pelaaja ansaitsee tappamalla esimerkiksi minioneja, viidakon hirviöitä tai vastustajan hahmoja. Pelaaja ansaitsee myös passiivisesti pieniä määriä kultaa koko pelaamisen ajan.

Mitä jos kuolee kesken pelin?

Jos pelaaja kuolee League of Legendsissa, joutuu hän kärsimään kuolinajan ennen kuin voi palata peliin. Pelitason ollessa alhainen kuolinaika ei ole kuin muutamia sekunteja, mutta pelaajan edetessä myös kuolinaika pitenee. Korkeammilla tasoilla se voi olla jopa 30 sekunnin pituinen. Tässä ajassa vihollinen ehtii edetä pelissä paljonkin, joten pelaajan kannattaa todellakin välttää League of Legendsissa kuolemista. Kuolinajan aikana pelaajalla on mahdollisuus kuitenkin tehdä ostoksia tukikohdan kaupassa oman hahmonsa ominaisuuksien parantamista varten.

Eri pelimuodot tuovat vaihtelua

League of Legendsia voi pelata neljässä eri muodossa; classic, aram, twisted treeline ja rotating game modes. Kullakin pelimuodolla on oma ympäristönsä ja tavoitteensa. Aram-pelimuodossa pelialueena toimii silta, joka pelaajan pitää päästä ylittämään. Twisted treelinen näyttämönä toimii pieni pelikenttä, ja rotating game modesilla voi pelata viikoittain vaihtuvia uniikkeja pelimuotoja eri taustoilla. League of Legendsiin liittyy paljon oheistoimintoja, joita on pelatessa hauska oivaltaa. Lisäksi pelin hahmovalikoima, hauska ja yksinkertainen idea sekä ammattitaitoinen toteutus tekevät tästä pelistä takuuvarman ikisuosikin.

Categories: Pelaamista Videopelit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *