World of Warcraft

No Comments

World of Warcraft, eli lyhennettynä WoW, on Blizzard Entertainmentin kehittämä verkkoroolipeli, jossa on monta pelaajaa samaan aikaan. Se perustuu Warcraft-pelisarjaan. World of Warcraftin tapahtumat sijoittuvat Azerothiin. Tämä peli on julkaistu jo vuonna 2004, mutta sen suosiolle ei näy edelleenkään loppua. Senpä vuoksi peliin on julkaistu jo yhteensä seitsemän lisäosaa. Nämä ovat The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor, Legion ja Battle of Azeroth.

Peli ei suinkaan ole ilmaiseksi kaikkien pelattavissa, vaan peliä pelaavilta veloitetaan kuukausimaksu. Ostaessaan pelin ensimmäisen osan, pelaaja saa 30 päivää ilmaista peliaikaa. Tämän jälkeen peliaikaa voi ostaa lisää joko käyttämällä luottokorttia tai ostamalla kaupasta 60 päivän peliaikaan oikeuttavan Game Card -kortin. Parhaimmillaan World of Warcraftilla on ollut jopa yli 12 miljoonaa maksavaa pelaajaa, mutta nykyisin luku pyörii reilussa viidessä miljoonassa. Pelaajamäärä ei ole koskaan tippunut alle viiteen miljoonaan.

Pelin rodut ja ryhmittymät

World of Warcraftissa pelaaja asettuu joko Liittouman eli Alliancen tai Lauman eli Horden puolelle. Molemmilta puolilta löytyy useita rotuja, joista pelaaja voi valita itselleen sopivimman. Rotu vaikuttaa peliin suuresti, sillä esimerkiksi hahmon aloituspaikka ja hahmolla valmiina olevat taidot riippuvat valitusta rodusta. Sen sijaan pelin sisältö itsessään ei muutu rodun valinnan mukaan. Kun rotu on päätetty, jää pelaajan tehtäväksi valita hahmolleen erityinen hahmoluokka, ulkonäkö ja tietysti tärkein, eli nimi.

Liittouma-ryhmittymään asettunut pelaaja saa valita mieluisimman rodun ihmisen, kääpiön, maahisen, yöhaltian, draenein ja worgenin joukosta. Mikäli World of Warcraft -pelaaja on päätynyt Liittouman vastapuolelle Laumaan, on vaihtoehtoina rotua valitessa taureeni, örkki, peikko, epäkuollut, hiisi ja verihaltia. Mainittujen rotujen lisäksi on olemassa myös yksi vaihtoehto, joka sopii kummalle tahansa puolista. Tämä rotu tunnetaan nimellä pandareeni, joka on pandaa muistuttava humanoidi. Pandareeni lisättiin pelin neljänteen lisäosaan, joka julkaistiin vuonna 2011.

Pelin kulku

Hahmojen tarkoituksena on kehittyä, eli toisin sanoen kerätä tasoja. Näin ne saavat myös lisää kykyjä ja taitoja, joita voi hyödyntää pelissä. World of Warcraft -pelissä onkin paljon erilaisia toimintoja, joista pelaaja saa tietää vasta noustessaan korkeammalle tasolle. Esimerkkinä voidaan ottaa taso 10, jolla pelaaja voi osallistua Liittouman ja Lauman välisiin taisteluihin. Tasolta 10 lähtien pelaaja voi myös käydä läpi instanssi-luolastoja, ja taso 15 antaa pelaajalle mahdollisuuden liittyä uusiin ryhmiin.

World of Warcraftiin liittyvät olennaisesti erilaiset tehtävät. Tehtävien suorittamisesta saa palkintoja, jotka annetaan yleensä rahana tai esineinä. Näiden lisäksi lähes kaikki tehtävät tuovat pelaajalle kokemuspisteitä. Suuri osa tehtävistä on ketjutehtäviä. Näissä seuraava pelaaja jatkaa aina edellisen pelaajan tarinaa. Peliä voi pelata joko yksin tai sitten muodostaa liittoutumia muiden pelaajien kanssa. Osa tehtävistä nimittäin on yhdelle henkilölle liian haastavia, joten jokainen tarvitsee apua muilta aina silloin tällöin pelin aikana.

Instanssi-luolastot

World of Warcraftissa on lukematon määrä erilaisia luolastoja. Luolastot on jaettu kahteen eri ryhmään. Nämä ryhmät ovat normal dungeon sekä heroic dungeon. Normal dungeon -luoliin pääsee, kun on tasoilla 15 – 110. Heroic dungeon -luolat taas ovat pelaajille, jotka ovat pidemmällä pelissä. Näihin luoliin vaaditaan aina vähintään taso 70. Luolastoista pelaaja voi löytää vihollisia, jotka hänen tulee voittaa. Kun vihollinen kuolee, tämä jättää yleensä jälkeensä monia arvokkaita esineitä pelaajan poimittavaksi.

Luolastoista löytyy monesti myös tehtäviä. Näiden tehtävien palkinnot ovat paljon parempia kuin normaalien tehtävien palkinnot. Luolastoista voi kaikkien näiden palkintojen lisäksi kerätä kokemuspisteitä. Kokemuspisteillä pääsee etenemään pelissä, joten kaikki kokemuspisteet kannattaa ottaa talteen. Luolastoista löytyviä tehtäviä voi suorittaa joko yksin tai ryhmässä muiden pelaajien kanssa. Kannattaa huomioida, että osa näistäkin tehtävistä on sellaisia, ettei niitä voi suorittaa yksin. Pelaajan on siis todella tärkeää tehdä liittoutumia muiden pelaajien kanssa, jotta pelissä pääsee etenemään.

Rotujen kotikaupungit

World of Warcraft -pelissä jokaisella rodulla on oma kotikaupunkinsa. Kaupunkeja on 12. Yksi niistä on lähes kokonaan hylätty. Eräs kaupunki taas on uusi pääkaupunki, joka korvasi aikaisemman tuhoutuneen pääkaupungin. Jokaisesta kaupungista löytyy huutokauppa. Kaikkien kaupunkien huutokaupat ovat yhteydessä toisiinsa. Molempien osapuolten käytettävissä ovat huutokaupat, jotka sijaitsevat kaupungeissa Gadgetzan, Booty Bay ja Everlook. Pelistä löytyy myös kaksi kaupunkia, joissa vallitsee totaalinen rauha Liittouman ja Lauman välillä. Nämä kaupungit ovat Shattrath ja Dalaran.

WoW maailmanlaajuisesti

World of Warcraft on yksi kaikkien aikojen suosituimmista verkkoroolipeleistä pelaajien lukumäärästä luettuna. Se sai erittäin hyvän vastaanoton jo vuonna 2004, kun se julkaistiin. Peliä on kehuttu muun muassa siitä, että vaikka hahmo kuolisikin, pelaaja ei joudu kärsimään suuria vahinkoja tämän takia. Hahmo nimittäin toipuu nopeasti ja pystyy jälleen jatkamaan peliä. Verrattuna moniin muihin verkkoroolipeleihin pelaaja pystyy kerryttämään kokemuspisteitä sangen nopeasti. Tämä on myös saanut kiitosta monilta pelaajilta eri puolilta maailmaa.

Categories: Pelaamista Videopelit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *